Co je kefír a Cesta na Vytvorit kefír at domu

docela pocet jednotlivcu jsou znalý o jogurt a ruzné úcinky na zdraví je to ale velmi málo realizovat tam is neco dokonce lépe. Kefír, že je také kysané mléko drink , obsahuje více probiotika , který Pomozte nám stát se zdravejší.

Co je kefírové mléko

Kefír je z mléka a miniaturní Ball ve tvaru tvaroh volal kefír zrna. Tato zrna skládají z miliardy príznivé kvasinky a bakterie že zase mléko do kyselé a lehce kyselé nápoj , že vzhled a chutná docela jako jogurt. Produkt Final je více vodnatá než jogurt a bude být okamžite spotrebováno, added na smoothies nebo použít k premístit jogurt v receptech .


Kefír CAN muže bud Be Nalezeno v ukládá nebo provádí ve vašem Home. oblíbené znacky is Životní cesta, která je k dispozici v množstvích supermarketu.


Získání kefír in domu


Bez ohledu na to, zda nelze získat kefír lokálne nebo preferovat do vytvorit , mužete nákup kefír zrna nebo práškové novácci na webu na Start kvašení vaše vlastní osobní od mléko.


Použití kefír zrn

Díky této Delicious výživa pít s kefír zrna je docela a Simple procedura. budete pouze Need mléko, kefír zrna , kontejnery do Put Away kefír a sítko. Vzhledem k tomu, kvašení produkuje kyseliny , které CAN reagovat s kovy, je to Ideal na vyhnout se Alloy a použít sklo nebo plast nádobí nebo . Všechny budete chcete Chcete-li provést na další by být do Put vaše zrna v mléce at kontejner pro 24 až 48 hrs. Ujistete se, že kontejner is pokrytý zabránit prach a hmyz from získání zpet in .


cástka z mléka do použít Depends on jak rychle chcete Chcete-li koupit na dokoncení kvašení a jak líbí se vlastní kefír na Taste . Zamestnávání a vetší pomer mléka k kefír obilí bude prícina pomalejší kvašení. I obvykle použít o lžíce z kefír zrn približne polovina a šálku mléka. To produkuje kefír to je ponekud kyselé v o dvacet ctyri hodin. Making kefír není Exact veda tak , že je to Ideal do zkuste out ruzné kvašení období a množství na získat chut, kterou like .


zrna být použít znovu a znovu zpet kvasit mléko to kefír. dokonceno kefír muže požití okamžite nebo umísten v chladnicka Ice box Pokud chcete chladnejší nápoj. jak si vyrobit domácí kefír: kokosový orech kefír je také docela a chutné volba . je hezký a kyselý s prirozene sladkou chutí kokosových orechu.


Jak chut a textura cerstvého domácího kefír je podle mého názoru mnohem lepší, než jakýkoli obchod-koupil kokosové mléko kefír.


použijte stejný recept, jak je popsáno výše, ale zmenit ingredience tak, aby místo použití jednoho litru mléka, použijte dve plechovky kokosového mléka.
Pokud jsou kefír zrna dehydrovaná, protože jsou z vetšiny on-line zdroju, musíte se ujistit, že první re-hydrát je v kravském mléce.


kombinovat zrna pomocí 1 šálek kravského mléka a Put out u pokojová teplota v volne kryté sklo Container pro 5 dnu na 7 dnu. Pak kmen z obilovin každý den a nastavit je v zbrusu nový šálek mléka.


Jednou dávky mléka Take a zápach lehce fermentované a tak jsou tlustý, pak vaše vlastní zrna jsou Ready .


Použití práškových startéru


proces Creating kefír je líbí vy jste pomocí práškové startéry. novácky obvykle príjezd s Specific pokyny až celé období kvašení a množství mléka. Krome toho nemáte na stres cokoli mimo vzhledem k tomu, tam jsou c. kefír zrna zahrnuty. Ale , protože tam jsou No zrna, Chcete-li, aby se vám povedlo have do buy Fresh práškové kefír startéry na zachování tvorby kefír mléko .